Make your own free website on Tripod.com
           
  
20 jaar geleden kwam ik in Canada een geweldig leuke hond tegen, en dat werd de aanleiding van mijn passie.
Mijn hondenkennis ging niet verder dan de Groenendaler  Dulo uit mijn prille jeugd. Waar ik was, daar was Dulo en met hem mocht overal heen, zelfs in het bos aan de overkant van ons huis. Hij beschermde mij met zijn leven, hij was veel groter dan ik, dus lag ik vaak op de grond. Een zomervakantie werd hem noodlottig. Hij logeerde bij vrienden, liep weg en is nooit meer gevonden. Toen kwam Juffrouw Tedje(zo genoemd door mijn kinderen) volgens mijn zonen een cocktail d''amour met 38 rassen in zich. Tedje ging op stap en werd moeder van drie pups, beeldig alle kleuren van de regenboog. We hielden er een, want Tedje ging met mijn dochter mee. Onze pup werd Humpy genoemd, hij moest uiteindelijk op hoge leeftijd inslapen. Intussen was een rode Cocker spaniel bij ons gedumpt.Een heerlijk eigenwijs ding. Ging te pas en onpas naar zee, schuimde de strandtenten af naar iets te eten en kwam weer naar huis. Het werd wel zijn dood, want hij kwam onder een auto. Toen kwam  die hond in Canada in zicht. Een schat van een hond, leek op een Golden en op een Labrador, bracht alles steeds maar weer terug, wat je ook gooide. Hoe zo apporteren, wisten wij veel!!
Toen we weer thuis waren, zonder hond, zijn we gaan speuren naar zo''n hond, een retriever dus. We hoorden, dat er in Rotterdam een tentoonstelling gehouden werd, daar zouden ook Golden Retriever pups zijn. Dom en nooit wat bijgeleerd togen we naar Rotterdam. Wat een ervaring! Alleen pups waren er wel, maar niet te Koop. We kwamen in contact met de secretaresse van de G.R.C.N. Het hemd werd ons van de gat gevraagd en na vele maanden waren wij aan de beurt voor een pup.Gespeend van enige kennis gingen we in Overijssel kijken. Depups waren 4 weken, zagen er mooi uit volgens ons, maar bewogen bijna niet, op 1 na, een kleintje, maar dat meteen mijn hart stal. Ik vroeg de fokker, die voor mij te bewaren, waarop hij mij een beetje verbaasd aankeek. Toen we de pup gingen halen, riep de fokker verheugd uit het raam:"die kleine is er nog, hoor" Ze woog 3 kilo, maar.................................         ze werd wel de stammoeder van het Golden Vlies!!!

 

                                ..............en ZO IS HET BEGONNEN ............
Ik ben gaan trainen met Asheila van de Olde Meyer, eerst gehoorzaamheid en later jacht, daar was ze goed in.
We kwam een reu bij voor mijn echtgenoot, en ja....ik ging kynologie studeren.
De beiden Goldens werden gezond verklaard, geheel volgens de regels van de G.R.C.N. en op 1-8-1983 werd ons eerste nestje geboren.
Ik fok nog steeds en stel hoge eisen aan de honden, qua bouw, gezondheid,kwaliteit en vooral het karakter.
De te gebruiken reu ga ik ,onaangekondigd, bekijken, in hoofdzaak  het karakter.
De pups worden in de huiskamer geboren en blijven daar, tot ze met plm. 8 weken weg mogen.Ze zijn veel buiten en worden geconfronteerd met het schot,
 
Mocht u kennis met ons willen maken, belt U dan even voor een afspraak.